Het 109-meter lange superjacht Bravo Eugenia is in 2018 gebouwd door Oceanco. Haar extrieur is ontworpen door Nuvolari Lenard, haar interieur dor Reymond Langton. De Bravo Eugenia biedt plaats aan maximaal 14 gasten in 7 hutten, welke worden verzorgd worden door een bemanning van 30 leden.

De Bravo Eugenia is uitgerust met ‘zero speed stabilisatoren’ die werken wanneer het jacht voor anker ligt. Hierdoor neemt het comfort aan boord toe wanneer het jacht stil ligt, met name in ruw water.

De geoptimaliseerde Bravo Eugenia verbruikt 30 procent minder brandstof in vergelijking met een conventioneel motorjacht van dezelfde grootte, wat aanzienlijk beter is voor het milieu en voor de eigenaar een enorme besparing op de operationele kosten betekent. Het snelle superjacht is nog steeds in staat om indrukwekkende snelheden tot 19 knopen te halen, en is meer ontspannen voor de passagiers, dankzij het verminderde lawaai en trillingen van de kleinere voortstuwingsapparatuur.

Bij het binnenvaren van een haven gaat het superjacht in ‘fluistermodus’ voor ultiem comfort van de gasten. Het jacht beschikt ook over een systeem voor het terugwinnen van afvalwarmte en een geïntegreerd accusysteem, zodat het jacht altijd optimaal functioneert. Al de genoemde factoren hebben onder andere bijgedragen aan de Technology and Innovation Award bij de 2019 La Belle Classe Explorer Awards van de Monaco Yacht Club.