Het beroep van dronepiloot heeft één nadeel: zelfs op vakantie ben je vaak nog met je werk bezig, namelijk het vliegen met drones.

Dunnottar Castle

Na geland te zijn in Edinburgh was Stonehaven de eerste locatie die we aandeden. 

De hoge kliffen, de golven, het mooie strand, de in de lucht dansende meeuwen en het eeuwenoude tot ruïne vervallen kasteel Dunnottar Castle, iets ten zuiden van Stonehaven, maken samen het perfecte plaatje. Op de landtongin zee hebben archeologen resten van de ruïne gevonden die dateren uit de 3e eeuw en door de jaren heen heeft het allerlei fascinerende functies gehad. Je kunt de ruïne van zowel binnen als buiten bewonderen.

Crawton

Na het bezoek aan Dunnottar Castle was het tijd voor een nieuwe locatie. Op ongeveer 5 kilometer afstand van de ruïne vinden we het voormalige vissersdorp Crawton. De laatste bewoner heeft Crawton in 1927 verlaten. 

Bij Crawton vinden we een kleine waterval. Deze relatief onbekende waterval is één van de meest pittoreske en geïsoleerde watervallen in Schotland. 

Glenfinnan Viaduct

We reizen af naar de Schotse Hooglanden. Ten westen van Fort William vinden we het Glenfinnan Viaduct. Het Glenfinnan Viaduct is een treinviaduct op de prachtige West Highland Line Railway. Dit is de spoorlijn die (Glasgow via) Fort William verbindt. 

De brug is met zijn 380 meter, de langste betonnen spoorbrug in Schotland en is de afbeelding op het briefje van tien pond in Schotland. Maar dit zorgde natuurlijk niet voor de populariteit van het viaduct. Zijn beroemdheid vergaarde hij door zijn rol in vier Harry Potter films. Dit is de brug waar Harry en co met de Hogwart Express over rijden.