Als je een drone piloot zakelijk wilt inzetten heb je altijd een drone operator nodig die zijn opleiding heeft gevolgd en in het bezit is van minimaal een ROC-Light drone certificaat. Deze vergunning wordt afgegeven door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Bjorn Mierop Productions beschikt sinds 2019 over deze vergunning, ingeschreven onder nummer ILT-2019/44549.

Zonder de ROC-Light vergunning is zowel de drone operator als de opdrachtgever in overtreding en is de vlucht niet verzekerd. De boetes kunnen oplopen tot vele duizenden euro’s of zelfs een gevangenisstraf en de aansprakelijkheid voor piloot en opdrachtgever bij een incident kan oplopen tot een veelvoud hiervan. Heb je op internet een drone piloot gezocht? Zorg er dan altijd voor dat deze drone pilot de benodigde vergunning heeft.

Elke opdracht begint met het bepalen of de opdracht binnen de huidige wet- en regelgeving uitgevoerd mag worden. Is dit het geval dan doen wij jou een passend voorstel. Deze opdrachten kunnen bestaan uit het onbewerkt aanleveren van luchtfoto’s of droneopnames die je zelf verder afwerkt of de productie van afgemonteerde dronevideo’s.